Vídeo de la conferència “El ‘suburbium’ del Francolí”

Ja està disponible el vídeo de la conferència “El suburbium del Francolí. Resultats de les intervencions arqueològiques a l’avinguda de Vidal i Barraquer i al carrer de Manuel de Falla (Tarragona)”, del cicle de la Tribuna d’Arqueologia 2018-2019, que organitza el Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura.

La conferència va tenir lloc el 13 de febrer, a la sala d’actes del Palau Marc (Barcelona) i va anar a càrrec de tres investigadors de l’ICAC: Moisés Díaz i Josep Francesc Roig, amb Josep Anton Remolà de moderador.

Video Conferencia Suburbium FrancoliA la pàgina web de la Tribuna d’Arqueologia hi podeu llegir també una petita entrevista amb Moisés Díaz García i Josep Francesc Roig Pérez sobre alguns aspectes destacats de la conferència.

Durant els darrers anys, un seguit d’intervencions arqueològiques realitzades dins de l’àrea compresa entre l’avinguda de Vidal i Barraquer i els carrers de Manuel de Falla i de Torres Jordi de la ciutat de Tarragona, han tret a la llum un sector ‒densament ocupat‒ del conegut suburbium del Francolí de l’antiga Tàrraco. A més del gran volum de restes exhumades, en destaca també la seva cronologia, ja que s’han identificat una sèrie de fases ocupacionals, que van des del període tardorepublicà (segle I aC) fins a l’antiguitat tardana (segles VII-VIII dC).

 

 

COMPARTEIX: