El documental “La ruta olvidada” introdueix la perspectiva de gènere en la interpretació del patrimoni

El documental La Ruta Olvidada. Creadoras de territorio ens acosta alguns dels referents patrimonials de la província de València ressaltant el protagonisme de les dones en les diferents civilitzacions i com ha estat silenciat al llarg de la història.

Un document audiovisual que recorre les etapes històriques més importants del territori valencià des de la perspectiva del paper de la dona en aquestes societats. El relat està conduït per les veus expertes de les arqueòlogues Begoña Soler i Trini Martínez, l’historiador Víctor Chaos, la doctora en Història Antiga Milagros Moro i l’arqueòloga Francisca Navarro.

La ruta olvidada té la voluntat de convertir-se en un material de divulgació per a les oficines de turisme de la província de València i els propis ajuntaments de la zona, a fi de fer palès entre la ciutadania que la dona en la història “no solament alletava els fills dins de les coves”, com afirma l’arqueòloga Begoña Soler en el vídeo.

El documental és el resultat del treball conjunt de l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de València i el Patronat de Turisme, i s’emmarca en el desenvolupament del Pla Integral d’Igualtat de Gènere en el Sector Turístic, de la Diputació de València. Amb aquesta iniciativa la Diputació de València ha rebut una menció de l’ONU per la seva implicació en matèria d’igualtat de gènere i l’experiència quedarà recollida al proper informe Dones sobre la igualtat de gènere en el sector turisme previst per al proper mes de desembre.

 

COMPARTEIX: