Seminari: “Produccions artístiques a l’Egipte grecoromà: interaccions entre tradicions gregues, romanes i egípcies”

El proper dimarts 27 de novembre la doctora Núria Torras impartirà el seminari “Produccions artístiques a l’Egipte grecoromà: interaccions entre tradicions gregues, romanes i egípcies”, en el marc de l’assignatura Iconografia i produccions artístiques, del Màster interuniversitari en Arqueologia Clàssica (URV-UAB-ICAC).

 

 

Hora i lloc: 11 h – 14 h, a la sala de reunions de l’ICAC.

El seminari és obert a tots els estudiants i investigadors de l’ICAC.

Núria Torras Benezet és egiptòloga, doctora per la UPF i llicenciada en Història per la UB. Va cursar l’especialització en Egiptologia a l’ École Pratique des Hautes Études (EPHE), al Collège de France i a l’École des Langues et Civilisations de l’Orient Ancien de l’Institut Catholique de París. Obtingué el Diploma d’Estudis Avançats (DEA) en Arqueologia a la UB. La seva recerca es centra en l’àmbit de la Geografia sagrada i els rituals màgics a l’antic Egipte. Com a investigadora ha col·laborat amb el centre d’egiptologia Wladimir Golénischeff (EPHE) de París i ha estat professora del Postgrau en Egiptologia a l’Institut d’Estudis del Pròxim Orient Antic de la UAB, i de Religió egípcia al Màster d’Història de les Religions a la UB.

Actualment és investigadora adscrita a l’Institut Universitari d’Història Jaume Vicens Vives (IUHJVV) i investigadora del grup de recerca Màgia i endevinació a Grècia i Roma de la UPF. És també professora associada d’Història i Art antic a la UPF i a la UB, així com consultora dels Estudis d’Humanitats a la UOC, on forma part de l’equip docent del Màster oficial en Mediterrània antiga. Ha estat coautora i coordinadora de diversos materials didàctics i és autora de diversos articles científics en Història antiga i Egiptologia. Ha col·laborat amb el Museu egipci de Barcelona i amb diverses institucions i empreses de gestió cultural.

 

COMPARTEIX: