Mons Observans, Premi Internacional d’Arquitectura Domus Fassa Bortolo

Detall de la intervenció arquitectònica a Mons Observans.

El projecte arquitectònic de recuperació de l’assentament romà de Mons Observans ha obtingut el Premi Internacional d’Arquitectura Domus Fassa Bortolo.

La sisena edició del premi Domus, organitzat per la Università di Ferrara (Itàlia), ha atorgat la Medalla d’Or al taller de l’arquitecte Toni Gironès pel projecte de recuperació de l’assentament romà de Can Tacó. El jaciment està situat entre els pobles de Montmeló i Montornès del Vallès, és Bé Cultural d’Interès Nacional i compta amb el suport i tutela científica de l’ICAC.

Domus és un important reconeixement internacional que premia l’excel·lència en el camp de la restauració, la reconstrucció i la restauració arquitectònica i paisatgística. En aquesta edició hi han competit 105 projectes, 40% d’Itàlia i la resta de diversos països europeus i no europeus, entre ells Xina, Japó, Singapur, l’Índia, el Brasil, els EUA i Austràlia (aquí i aquí).

Aquest premi s’uneix a altres distincions obtingudes per Gironès gràcies a la intervenció arquitectònica realitzada a l’assentament romà de Can Tacó. L’any 2013 ja va ser premiada en la XII Biennal Española de Arquitectura y Urbanismo i va ser finalista als Premi FAD d’Arquitectura i Interiorisme, en què va guanyar el Premi d’Opinió del públic. L’any següent va resultar finalista als premis Piranesi i l’any 2015 es va seleccionar al Mies van der Rohe Award.

COMPARTEIX: