“Georeferencia’t per Tàrraco”, proposta de l’ICAC per Tàrraco Viva

Cartell de l'activitat.

Dins del marc de la XIX edició del festival Tarraco Viva (2017), l’APLEC, l’ICAC i la UAB proposen la VII Passejada arqueològica, aquest any titulada “Georeferencia’t per Tàrraco” i adreçada a alumnat de llatí, grec i món clàssic de 4rt ESO i de Batxillerat.

• Dates: divendres 19 de maig i 26 de maig
Horari: d’11 a 13 h
Lloc d’inici: plaça de la Font de Tarragona
• Activitat gratuïta, amb inscripció abans del 30 d’abril a correu.aplec@gmail.com

“Georeferencia’t per Tàrraco” constarà de dues parts:
– Xerrada de l’investigador de l’ICAC Josep M. Macias “Remirar el Circ de Tàrraco”.
– Passejada per l’entorn del circ romà de Tarragona. Uns exercicis pràctics ajudaran l’alumnat a comprendre les restes d’aquest edifici de l’arquitectura romana i com la tecnologia pot facilitar la reinterpretació de l’arqueologia.

passejada_arrel_tot

L’activitat és una primera fase de testeig del projecte  de l’ICAC i la UAB Arrel. Aplicació de jocs seriosos en entorns col·laboratius per la transmissió del patrimoni cultural de Catalunya, Recercaixa-2015 (ACUP-Obra Social “La Caixa”).

Aquest projecte té com a objectiu crear un prototipus de plataforma de jocs seriosos orientat als centres docents interessats en l’aprenentatge del patrimoni cultural. Arrel dóna protagonisme a l’estudiant com a agent descobridor actiu  i vol potenciar les habilitats d’aprenentatge en el camp de les humanitats. Agafa com a prototipus el circ romà de Tàrraco,  monument Patrimoni Mundial de la Unesco i un espai urbà integrat a la ciutat.

Inscripcions

Els professors han de fer arribar un correu abans del dia 30 d’abril a correu.aplec@gmail.com indicant el nom del centre, nombre d’alumnes participants, nom del professor/s que els acompanyaran. Places limitades a 80 persones.

Observacions

– És imprescindible dur un dispositiu mòbil Android on s’hi descarregarà la base del joc.

– No es permetrà l’entrada a cap grup que no hagi fet la reserva prèvia de places ni tampoc a aquells grups que portin més persones de les inicialment matriculades a l’activitat.

COMPARTEIX: