Projecte educatiu per promoure la comunicació de la recerca arqueològica amb les TIC

Coordinat pels centres de recerca ICAC, IPHES i ICRPC, s’adreça a estudiants de secundària
Es va presentar els dies 29 i 30 de setembre en la 3a Jornada Patrimoni i Escola

 

Digibers és un projecte educatiu concebut entre tres centres de recerca catalans per promoure la comunicació de la investigació arqueològica a través de les TIC. Coordinat per l’ICAC, l’ICRPC (Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural) i l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), ha comptat amb el finançament de la Institució CERCA (Centres de Recerca de Catalunya), a través del Projecte SUMA R3: Paleoecology, Archaeology and Cultural Heritage.

La iniciativa està dirigida a estudiants de secundària i inclou l’elaboració d’un vídeo explicatiu de les tasques i processos que es duen a terme en arqueologia. L’objectiu adaptar la difusió de la recerca, des del punt de vista del llenguatge i els continguts, a un públic ampli, posant l’èmfasi en els sectors educatiu i juvenil, d’una manera atractiva i comprensible, i vinculant els temes amb l’actualitat.

El projecte es va donar a conèixer els dies 29 i 30 de setembre en el marc de la 3a Jornada Patrimoni i Escola al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa. També es presentarà en el V Congrés d’Arqueologia Experimental a Tarragona (25-27 d’octubre).

Paral·lelament a la realització del vídeo, s’ha creat una pàgina web per fer accessible a tothom l’audiovisual, a més de mostrar-hi eines de treball a l’aula i enllaços a temes relacionats per ajudar el professorat i alumnes a classe. Aquesta web no estarà operativa fins que no s’acabin de definir tots els aspectes. El projecte també té un compte a Twitter.

El projecte finalitza el 31 de desembre d’enguany, i serà en aquest moment quan els instituts podran començar a gaudir de tot aquest material.

COMPARTEIX: