Primera acció de divulgació científica al Banc d’Espanya, amb l’ICAC

Activitat als jardins del Banc d'Espanya per Sant Jordi del 2017.

Durant dos dies l’ICAC ha participat a la primera activitat de divulgació científica a l’antic Banc d’Espanya de Tarragona. Amb el títol Colors: un viatge històric-científic,  el 18 i 19 de setembre s’ha dut a terme amb la col·laboració dels tres centres de recerca que hi ha a la ciutat: l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), l’Institut Català d’Investigació Científica (ICIQ) i l’ICAC, a més de l’empresa BASF.

L’ICAC va organitzar la sessió “El color en època romana”, una gimcana per obtenir el color pigment com es feia en l’antiguitat clàssica. Hi van participar nombrosos infants i joves, i tots ells van poder pintar amb els pigments i les tècniques d’època romana una rèplica del medalló de Júpiter-Ammó, l’original del qual és al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

El taller van anar a càrrec de MV Arte, format per Jesús Mendiola, llicenciat en Belles Arts i  professional de les arts plàstiques, i Emma Zahonero, doctorada per la URV en Arqueologia i llicenciada en Belles Arts.

La proposta de l’IPHES es va centrar en l’art prehistòric i l’ICIQ va proposar experiments amb llet, un retolador i xupa-xups per introduir conceptes bàsics de química.

COMPARTEIX: