L’ICAC renova el conveni amb Riba-roja de Túria

El director de l'ICAC, Joan Gómez Pallarès (esquerra), i l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga. Foto: Ajuntament de Riba-roja de Túria.

Per segon any consecutiu l’ICAC i l’Ajuntament de Riba-roja de Túria han signat un conveni per seguir col·laborant en la recerca, divulgació i promoció en el marc de l’arqueologia clàssica en aquest municipi valencià. En concret, la col·laboració se centra en el jaciment de València “la Vella”, un recinte fortificat d’època visigoda d’unes 4,5 hectàrees situat sobre el riu Túria.

En el marc d’aquest acord, les dues institucions es comprometen a fomentar les relacions de caràcter científic, tècnic i docent en l’àmbit de l’arqueologia clàssica, la col·laboració en programes de difusió, cursos de formació i intercanvi d’informació, i també en assessorament científic en aquesta matèria. L’objectiu general és crear una àrea d’interpretació com a parc arqueològic integrat al Parc Natural del Túria.

En virtut d’aquest conveni s’organitza del 3 al 21 de juliol el II Curs pràctic d’arqueologia cristiana i visigoda a Riba-roja de Túria. Enfocat principalment a estudiants universitaris, el curs pretén acostar els participants a la metodologia bàsica i anàlisi arqueològica.

La signatura va tenir lloc dilluns, entre l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, i el director de l’ICAC, Joan Gómez Pallarès.

COMPARTEIX: