L’ICAC incorpora tres nous joves doctorands

D'esquerra a dreta, Enric Colom, Abel Gallego i Julio Ruiz.

Julio César Ruiz, Abel Gallego i Enric Colom s’han incorporat a l’ICAC aquest mes d’abril per fer la tesi doctoral durant els propers anys.

Julio César Ruiz ha guanyat un ajut FI de l’AGUR de tres anys. El títol de la seva tesi és “Paisajes epigráficos de la Tarraco altoimperial: las inscripciones públicas y sus contextos topográficos originales”, i compta amb la direccó de Diana Gorostidi (URV-ICAC). Aquest doctorand és membre del grup de recerca Arqueometria i Produccions Artístiques (ArPA) i col·laborador del projecte Officinae lapidariae Tarraconenses. Canteras, talleres y producciones artísticas en piedra de la Provincia Tarraconensis.

Els altres dos joves investigadors han obtingut una beca FPI del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat per fer la tesi doctoral al llarg dels propers quatre anys.

Abel Gallego serà investigador del grup de recerca Arqueologia del Paisatge (GIAP). La seva tesi es titula “La gestió dels ramats ovins en època romana. Estudi de la seva alimentació a través de la tècnica del microdesgast dentari a l’Empordà”, i té de directors Josep M. Palet i Lídia Colominas.

Enric Colom escriurà la tesi “Figlinae Hispaniae: caracterización tipològica y arqueométrica de las ánforas hispanes en relación con los centros de producción”, amb direcció de Ramon Járrega i com a membre de l’equip de recerca Alimentació, economia i comerç al món antic (Aecma).

 

COMPARTEIX: