II Curs pràctic d’arqueologia cristiana i visigoda a Riba-roja de Túria

Imatge de la primera edició del curs, l'agost del 2016.

Aquest mes de juliol, entre els dies 3 i 21, té lloc la segona edició del Curs pràctic d’arqueologia cristiana i visigoda a Riba-roja de Túria. L’organitzen l’Ajuntament d’aquest municipi de la comarca del Camp de Túria (València) i l’ICAC.

L’activitat s’adreça a estudiants d’arqueologia i consisteix en la continuació de les excavacions al jaciment de València “La Vella” del mateix municipi.

II Curs pràctic d’arqueologia cristiana i visigoda (català)

II Curso práctico de arqueología cristiana y visigoda (castellano)

Informació del curs
  • Termini d’inscripció: fins al 22 de maig.
  • Quota d’inscripció: 100 € (allotjament i manutenció: a càrrec de l’organització)
  • Direcció:
  • Equip tècnic:
Treballs durant l'agost passat.
Treballs durant l’agost passat.
Objectiu del curs

El curs pretén apropar els participants a la metodologia bàsica d’excavació i d’anàlisi arqueològica. El  programa diàriament combinarà el treball de camp al jaciment amb el tractament dels resultats, a part d’un seguit d’activitats teòriques i visites a jaciments de l’entorn. Es tracta d’una activitat formativa orientada a l’arqueologia tardoantiga.

El jaciment

València “la Vella” és un jaciment d’època visigoda del municipi de Riba-roja de Túria, a 16 km de València. És un enclavament emmurallat dalt d’un turó, una ubicació espectacular sobre el riu Túria, a uns 2 km del palau de Pla de Nadal i dins del Parc  Natural  del riu Túria. Constitueix un recinte fortificat d’unes 4,5 ha on s’han fet escasses intervencions arqueològiques. Un indret gairebé inèdit i fonamental per comprendre la transformació del territori  de Valentia entre el  període visigot i musulmà.

Vegeu els models tridimensionals del jaciment a partir dels treballs de la primera edició del curs:

COMPARTEIX: