Seminari sobre la funció social de l’arqueologia

Pau Olmos en el projecte d'arqueologia participativa ALeRT a la Bretanya (França).

Arqueologia i ciutadania, la funció social de l’arqueologia és el títol del seminari que es farà a l’ICAC el proper 27 d’octubre.

La trobada servirà per difondre i donar a conèixer experiències d’arqueologia participativa que pretenen apropar l’arqueologia a la ciutadania i remarcar-ne, doncs, la vessant social. L’objectiu és que sigui un seminari obert per contrastar experiències i veure models de transferència de coneixement.

Programa i inscripció

A la tarda hi haurà una sessió especial sobre el cas de Tarragona amb diverses experiències de models participatius, des del treball amb escoles d’educació especial (projecte Solcant la història) fins al festival Tàrraco Viva, un model d’èxit sorgit de la ciutadania i no del món acadèmic.

És remarcable la presència de Felipe Criado (INCIPIT-CSIC), professor d’investigació i director de la European Association of Archaeologists.

Coordinat per Pau Olmos (ICAC), en el seminari també hi intervindran: Margarita Díaz-Andreu (ICREA-Universitat de Barcelona), Lluís Batista (IPHES), Magí Seritjol (director de Tàrraco Viva) i Serapi Colombo i Laura González (Escola Solc).

COMPARTEIX: