L’ICAC publica dues novetats editorials

L'últim volum de la col·lecció Hic et Nunc i de la col·lecció digital Trama.

Aquest setembre l’ICAC publica dues novetats editorials: un llibre sobre el treball de la dona a l’antiguitat i l’altre sobre decoració arquitectònica en l’Egipte cristià tardà.

El primer volum, dins de la col·lecció digital Trama, es titula La decoració arquitectònica de l’església de la fortalesa del nord-oest d’Oxyrhynchos (Pemdjé), i presenta els fragments de decoració arquitectònica en ús el segle VII dC a Egipte. Es van posar al descobert arran d’una excavació a l’espai basilical de la fortalesa bizantina del suburbi nord-occidental de la ciutat d’Oxirinc (Egipte).

L’autora, Eva Subías (URV), ja té publicats a l’ICAC dos altres llibres relacionats amb Oxirinc:

L’altra novetat editorial és el número 8 de la col·lecció en paper Hic et Nunc: Los trabajos de las mujeres en el mundo antiguo. Cuidado y mantenimiento de la vida, editat per les professores de la Universitat Pompeu Fabra Ana Delgado Hervás i Marina Picazo Gurina.

Es tracta d’un aplec d’estudis de catorze historiadores i prehistoriadores sobre el treball femení en les societats antigues. El paper de la dona en diverses activitats econòmiques dutes a terme des de l’àmbit domèstic ha estat sovint invisible en la historiografia tradicional. El llibre abasta des del neolític fins a Roma, passant per les cultures  ibèriques, les dones a Mesopotàmia i el món grec clàssic, entre d’altres.

COMPARTEIX: