III Seminari sobre epigrafia i societat a Tarraco

Llàntia oriental localitzada a la zona del suburbi portuari de Tarracona. Foto: Josep M. Macias (ICAC).

“Un cataplus a Tarracona? (o quan arqueologia i fonts van de la mà)” és el títol del seminari formatiu que impartirà l’investigador predoctoral i col·laborador de l’ICAC Francesc Rodríguez Martorell en el marc del III Seminari sobre epigrafia i societat a Tàrraco.

Serà el dilluns 14 de març del 2016, de les 15 a les  18 hores a l’Institut.

Cartell

El seminari és una iniciativa organitzada per la Dra. Diana Gorostidi (URV-ICAC) en el si de l’assignatura del Màster en Arqueologia Clàssica “Fonts Textuals per a la investigació històrica. Epigrafia i Papirologia”. El seminari està adreçat als alumnes del Màster en Arqueologia Clàssica, però està obert al públic.

Francesc Rodríguez és un investigador predoctoral que participa com a investigador en un dels projectes en curs de l’ICAC, El port de Tarraco a la desembocadura del riu Francolí (segles VII-VIII), que s’integra dins la línia “Arqueologia de la ciutat antiga” del programa Tarraco.

La seva recerca se centra en el comerç mediterrani de dues de les principals ciutats de l’antiga província Tarraconensis durant els segles VII i VIII dC, Tarracona i Barcinona, a partir dels contextos ceràmics documentats en el marc de l’arqueologia preventiva i, més concretament, en les àrees portuàries respectives.

La conferència planteja la possibilitat que existís un cataplus dins el suburbi portuari de Tarracona.

Seminari sobre el port de Tàrraco (II Seminari sobre epigrafia i societat a Tàrraco, 2015)

Seminari sobre les dones de Tàrraco a través de l’epigrafia funeràfia a l’ICAC (I Seminari sobre epigrafia i societat a Tàrraco, 2014)

COMPARTEIX: