Cloenda del projecte didàctic Solcant la història

Alumnes, professors i coordinadors del projecte Solcant la història, després del lliurament de diplomes.

Ahir va tenir lloc l’acte de cloenda del projecte didàctic Solcant la història a la sala Cal·lípolis del Complex Educatiu de Tarragona.

Aquesta iniciativa l’han coordinada l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), l’escola d’educació especial Solc i el Camp d’Aprenentatge de Tarragona, en col·laboració amb la revista Fet a Tarragona.

Al llarg de l’acte els 32 nois i noies d’entre 7 i 20 anys  que han “solcat la història” durant el curs 2015-2016 van rebre un diploma honorífic d’arquelòlegs i també es va projectar aquest muntatge audiovisual de resum del curs.

 Escolteu el balanç del curs en el proper programa Toquem pedra (Tarragona Ràdio, 6/7/2016, 11.30 h)

Sala Cal·lípolis del Complex Educatiu de Tarragona.
Sala Cal·lípolis del Complex Educatiu de Tarragona.

 

Moment del lliurament d'un diploma. Al centre, el director de l'ICAC, Joan Gómez Pallarès.
Moment del lliurament d’un diploma. Al centre, el director de l’ICAC, Joan Gómez Pallarès.

L’ocasió també va servir per presentar la publicació que ha sortit del projecte gràcies a la col·laboració de la revista Fet a Tarragona, on queden recollides les diverses activitats teòriques i pràctiques que han dut a terme els alumnes per endinsar-se en el món de la investigació arqueològica i en el dia a dia d’un arqueòleg.

Coberta de la revista resultant del projecte.
Coberta de la revista resultant del projecte.

Solcant la història ha estat un projecte pilot amb l’objectiu doble d’apropar i fer descobrir l’arqueologia a alumnes d’educació especial de manera experimental i connectar-los amb un coneixement i uns professionals a què no arribarien d’una altra manera.

D’altra banda, el projecte s’ha presentat el 4 de juliol a les III Jornades de pràctiques de referència per a l’èxit escolar 2016, organitzades pel Departament d’Ensenyament (Generalitat de Catalunya).

COMPARTEIX: