Seminari sobre conservació i restauració en arqueologia

 

Mosaic “Gitana jove” al Zeugma Mosaic Museum.

Foto: Nevit Dilmen (Wikimedia Commons).

 

El seminari La conservació i restauració en l’arqueologia: una eina per a la recerca i la divulgació es farà el divendres 13 de març del 2015 a la Sala d’actes de l’ICAC.

 

Els directors científics són:

Anna Bertral (restauradora)

Josep M. Palet (ICAC)

Lucía López-Polín (IPHES)

 

És una activitat duta a terme en el marc del programa SUMA coordinen l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC), l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

 

 

 

El seminari tracta de la relació entre restauració i arqueologia a través d’exemples concrets de jaciments de cronologies diverses. També s’abordarà el paper de la restauració com a disciplina auxiliar de l’arqueologia.

 

Les ponències exposaran diversos treballs de conservació restauració per mostrar-ne la utilitat i necessitat dels treballs en les intervencions arqueològiques.

 

L’objectiu també és generar el debat entre arqueòlegs i restauradors sobre les característiques, dificultats i necessitats en el desenvolupament d’un treball en comú.

 

El seminari és obert a tots els professionals d’ambdues disciplines (arqueologia i conservació restauració) i sobretot està adreçat als estudiants de màster (IPHES i ICAC) i als estudiants del grau de Conservació i restauració.

 

 

 

Seminari obert a tothom i gratuït, però cal fer la inscripció. La butlleta està inclosa en el programa.

 

 

COMPARTEIX: