Lídia Colominas, nova investigadora postdoctoral de l’ICAC

La Dra. Lídia Colominas Barberà és la nova investigadora postdoctoral que ha incorporat l’ICAC el març del 2015, gràcies a una ajuda per a contractes de formació postdoctoral 2013 del Ministerio de Economía y Competitividad.

La investigadora, especialitzada en arqueozoologia, treballarà en l’equip de recerca Grup d’Investigacions en Arqueologia del Paisatge (GIAP) que dirigeix el Dr. J. M. Palet, subdirector de l’ICAC, durant els dos propers anys. La seva recerca se centrarà en l’estudi de la ramaderia i el pastoralisme durant cronologies ibèriques i romanes a la zona dels Pirineus Orientals i a la plana de l’Empordà.

Es va doctorar el novembre del 2009 a la UAB amb la tesi doctoral La gestió dels animals al nord-est de la Península Ibèrica entre els segles V ane-V dne. Proposta metodològica d’integració de les anàlisis arqueozoològiques als estudis de cronologies històriques, publicada a la col·lecció British Archaeological Reports International Series, Oxford.

Del 2012 al 2014 va fer una estada postdoctoral al McDonald Institut for Archaeological Research (University of Cambridge, Regne Unit), on ha integrat les anàlisis d’ADN antic als estudis arqueozoològics per caracteritzar la variabilitat genètica i fenotípica dels bovins en època romana.

També ha fet altres estades a Anglaterra (University of Sheffield, 2008) i a Suïssa (University of Basel, 2009).

COMPARTEIX: