Seminari en arqueomorfologia a la Universitat de València


 

Dos membres del Grup d’Investigacions en Arqueologia del Paisatge (GIAP) de l’ICAC, Josep Maria Palet, investigador sènior i subdirector de l’ICAC, i la investigadora predoctoral de l’ICAC Maria Jesús Ortega, imparteixen un seminari en arqueomorfologia a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València.

La jornada teòrica va ser el 28 de novembre i les pràctiques de camp comencen el 12 de desembre. Consisteixen en 10 sortides de prospecció arqueomorfològica i es desenvoluparan de manera intermitent fins al mes de febrer del 2015. Hi participaran uns 14 alumnes sota la direcció dels dos arqueòlegs de l’ICAC.

Aquest seminari s’insereix en el programa del Màster en Arqueologia de la mateixa universitat, coordinat pel Dr. Emili Aura Tortosa, catedràtic del Departament de Prehistòria i Arqueologia.
La formació permet als alumnes endinsar-se en l’arqueologia del paisatge i, més concretament, en l’arqueomorfologia, amb una introducció general a la disciplina i l’exposició d’estudis corresponents als projectes del GIAP en zones de plana litoral (Tàrraco, Bàrcino i Emporion).

El seminari també els proporciona una visió general del treball en curs que està fent Maria Jesús Ortega amb la seva tesi doctoral, dirigida pels Drs. Josep Maria Palet i Hèctor A. Orengo i centrada en l’anàlisi arqueomorfològica de la Plana de València.

 

 

COMPARTEIX: