Mons observans, nominat al Premi d’Arquitectura Mies van der Rohe

 

 

 

El projecte d’adequació del jaciment arqueològic i natural de Can Tacó/Turó d’en Roina, Mons observans, ha estat nominat al Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea Mies van der Rohe Award 2015. És obra de l’arquitecte Toni Gironès.

 

El parc arqueològic Mons Observans, situat entre els pobles de Montmeló i Montornès del Vallès, és Bé Cultural d’Interès Nacional i compta amb el suport i tutela científica de l’ICAC.

 

La llista d’obres que competeixen en el premi Mies van der Rohe es va fer pública el 16 de desembre i comprèn un total de 420 projectes repartits entre els diferents països de la Unió Europea.

A Catalunya han estat nominats 11 projectes entre els quals destaquen, a més de l’obra de Can Tacó, el Born Centre Cultural, el Mercat dels Encants, la Biblioteca Sant Gervasi, l’hotel Fire Renaissance i la nova seu del Col·legi d’Economistes de Catalunya (tots ells a Barcelona ciutat), les biblioteques públiques de Girona i de Begues, la casa Mmmmms de Camallera i el centre terapèutic de Can Zariquiey a Arenys de Munt.

L’estudi d’Antoni Gironès competeix també amb una segona nominació corresponent a l’Espai Transmissor del Túmul / Dolmen Megalític de Seró, a les terres de Lleida. L’objectiu principal del premi és reconèixer aquelles obres que excel·leixen en el camp de l’arquitectura. Les obres finalistes es donaran a conèixer a finals del mes de gener de 2015.

 

L’adequació arquitectònica del parc arqueològic Mons Observans ja ha rebut altres distincions:

– Premi Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme 2013, categoria Ciutat i paisatge
– Finalista Premis FAD 2013, en el marc del qual va otenir el premi d’opinió del públic

Notícies relacionades

Mons Observans, premiat a la Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme i també pel FAD

“Amb Mons observans tanquem el cercle: passem del jaciment a la infraestructura cultural”

“Hem trobat restes de possibles rituals als fonaments de Can Tacó”

 

 

COMPARTEIX: