“L’arqueologia està molt mitificada, però no m’ha decebut”

 

 

 

Aprofitant l’última sessió, el 21 de juny, del curs Bojos per l’Arqueologia a l’ICAC, entrevistem dos dels vint alumnes de primer de batxillerat que participen en aquesta formació.

 

Es diuen Pau Crous i Clàudia Manso. En Pau estudia a l’Escola Montagut de Vilafranca del Penedès, tot i que és de Llorenç del Penedès, i la Clàudia, a la Fundació Educativa FEDAC de Lleida.

 

 

Pau Crous: “He descobert que el passat no és tan passat”

 

1. Què t’ha agradat més de les sessions del Bojos per l’Arqueologia a l’ICAC?

El que m’ha agradat és el conjunt, perquè és el que dóna valor a cada una de les sis sessions. Saber-les veure com un conjunt les fa encara més interessants.

 

2. Com t’ha canviat la visió del passat?

Tot i que havia llegit i estudiat història, amb aquest curs he descobert que el passat no és tan passat, que el llegat deixat és molt fort. Res ha acabat de passar del tot! Des dels primers homínids fins als romans, l’home ja van intenta el que hem intentat nosaltres. Moltes de les nostres necessitats ja tenien ells, i gràcies a ells avui hem assolit el grau de comoditat que tenim.

 

3. Et vols dedicar a l’arqueologia? T’ha fet “embogir”?

M’han embogit les cultures antiga i romana. Encara no sé a què em dedicaré. Però l’estudi del passat m’interessa i segurament tiraré per la branca de ciències socials o història.

 

 

Clàudia Manso: “L’arqueologia està molt mitificada, però no m’ha decebut”

 

1. Què t’ha agradat més de les sessions del Bojos per l’Arqueologia a l’ICAC?

M’ha agradat que els coneixements d’unes classes les hem pogut anar aplicant a les altres classes, perquè han sigut molt complementàries. També estic molt contenta del tracte que hem rebut a l’ICAC, tant dels professors com dels organitzadors de l’activitat.

 

2. Com t’ha canviat la visió del passat?

Sempre he tingut interès pel passat. Però en tenia una visió romàntica, o sigui que ha sigut molt important l’oportunitat que he tingut aquí de poder tocar, veure, experimentar… M’ha fet conscient que la història no és només als llibres! Atansar-me a l’antiguitat clàssica m’ha fet veure que tot està fonamentat en llavors, que és més propera a l’actualitat del que em pensava.

 

3. Et vols dedicar a l’arqueologia? T’ha fet “embogir”?

Ai, no ho sé! A la meva família ningú s’ha dedicat professionalment a la història, però el pare i l’avi s’hi han format molt. L’arqueologia em crida l’atenció, no és tant d’acció com l’Indiana Jones però pots viure aventures! Pots trobar màgia en cada cosa que trobes, i això m’emociona. L’arqueologia està molt mitificada, però no m’ha decebut! De totes maneres, encara em falta un any de batxillerat i no sé quina carrera acabaré fent.

 

 

 

Text i fotos: Carme Badia i Puig

Juny del 2014

 

COMPARTEIX: