III Congrés Internacional de la Sociedad de Estudios de la Cerámica Antigua (SECAH)

 

 

 

Àmfores del Museu de Xanten,

Alemanya. Foto: Piero Berni.

 

Més d’un centenar de persones participen en el III Congrés Internacional de la Sociedad de Estudios de la Cerámica Antigua-Ex officina Hispana (SECAH), que té lloc a Tarragona del 10 al 13 de desembre del 2014. La presidència de l’organització és a càrrec dels Drs. Ramon Járrega (ICAC) i Piero Berni (investigador adscrit a l’ICAC).

 

La trobada té lloc a l’Aula Magna del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (Avinguda Catalunya, 35 Tarragona (vegeu mapa).
 

 

L’objectiu del congrés, amb més de 60 intervencions i 32 pòsters, és el foment i la potenciació de l’estudi de la ceràmica a l’antiguitat en l’àmbit d’Hispània, en totes les seves vessants, sense deixar de banda els vincles amb les ceràmiques d’altres zones del món antic.

 

 

 

     

 

Imatges de l’acte inaugural. En la segona imatge, d’esquerra a dreta, Ramon Járrega (investigador de l’ICAC i copresident del congrés), Darío Bernal (professor de la Universidad de Cádiz i president de la SECAH), Josep Manel Ricart (vicerector de Política Científica i Recerca de la Universitat Rovira i Virgili), Joan Gómez Pallarès (director de l’ICAC) i Piero Berni (investigador adscrit de l’ICAC i copresident del congrés).

 

 

Àmfores a Pompeia. Foto: D. Bernal.

Després de les dues exitoses primeres edicions d’aquest congrés, l’edició del 2014 està coorganitzada per l’ICAC i compta amb el suport institucional del MINECO i la Universitat Rovira i Virgili (URV).

 

La temàtica principal serà la del projecte I+D “Amphorae ex Hispania. Paisajes de producción y consumo” que dirigeix des de l’ICAC, el Dr. Ramon Járrega (ICAC), i que compta amb un equip d’investigadors hispanoportuguesos de reconegut prestigi en el camp de la ceramologia.

 

Per a més informació, consulteu la primera circular.

 

Per formalitzar la inscripció, oberta fins al 5 de desembre, ompliu aquest formulari.

 

 

Edicions anteriors

 

I Congrés Internacional de la Sociedad de Estudios de la Cerámica Antigua en Hispania-Ex Officina Hispana (SECAH), Cadis, 3 i 4 de març del 2011

 

II Congreso Internacional de la SECAH – Ex Officina Hispana (SECAH), Braga (Portugal), 3- 6 d’abril del 2013

 

 

 

COMPARTEIX: