El jaciment d’Althiburos, propera conferència de Tribuna d’Arqueologia

 

 

 

Documentació gràfica a Althiburos.

 

 

“La missió Arqueològica Catalana a Althiburos (el Kef, Tunísia)” és la propera conferència de la Tribuna d’Arqueologia 2013-2014 que organitza el Servei d’Arqueologia i Paleontologia. Es pot seguir en directe per internet.

 

En concret, el dimecres 14 de maig de 2014 a les 7 del vespre al Palau Marc (Rambla Santa Mònica, 8, Barcelona). És una conferència dins del cicle de conferències de la Tribuna d’Arqueologia 2013-2014,

 

Els conferenciants són la professora ICREA de l’ICAC Maria Carme Belarte, Joan Sanmartí i Joan Ramon-Torres, amb Josep Maria Gurt de moderador.

 

Monografia publicada per l’ICAC.

El projecte es va iniciar l’any 2006 a la ciutat númido-romana d’Althiburos (governorat del Kef, Tunísia) i el seu entorn.

 

Ha permès excavar per primera vegada els nivells preromans d’una ciutat del Magreb oriental i ha mostrat una fluïda continuïtat d’ocupació durant tot el primer mil·leni aC, i també un important desenvolupament de les estructures urbanes des del segle VI aC, incloent-hi una important muralla, l’única documentada a la zona.

 

Els treballs de prospecció han permès documentar igualment diferents assentaments urbans preromans, i una gran necròpoli megalítica del primer mil·lenni aC, que és la primera estudiada sistemàticament en aquesta zona.

 

 

Més informació“Althiburos presenta una gran superposició d’estructures pels 2.000 anys d’ocupació”

 

 

COMPARTEIX: