Conveni de col·laboració per estudiar el jaciment de Ruanes (Valls)

 

 

 

Joan Josep Marca (esquerra) i

Joan Gómez Pallarès. Foto:

Fundació Privada Mútua Catalana.

El director de l’ICAC, el professor Joan Gómez Pallarès i el president de la Fundació Privada Mútua Catalana, Joan Josep Marca, han signat el 27 de maig un nou conveni de col·laboració per impulsar la recerca dels jaciment arqueològic de Ruanes (Valls).

 

En aquest nou conveni entre ambdues institucions la Fundació aportarà 2.000 euros, que permetran afrontar les campanyes de prospecció que s’efectuaran enguany, el 2014.

 

El jaciment de Ruanes s’inclou en el projecte “Testimonis arqueològics de la segona Guerra Púnica al Camp de Tarragona” que va començar l’any passat i està previst que es desenvolupi els propers anys sota la direcció dels investigadors Jordi López Vilar (ICAC) i Jaume Noguera (Universitat de Barcelona).

 

Els últims mesos el projecte ha anat agafant cos i s’han multiplicat els jaciments al mateix temps que s’ha aconseguit també la col·laboració de la Universitat de Barcelona i de diversos ajuntaments on està previst realitzar-hi prospeccions (Valls, Cabra del Camp, El Catllar, Rocafort de Queralt, etcètera).

 

L’ICAC i la Fundació Privada Mútua Catalana també col·laboren en l’organització del congrés Tarraco Biennal.

 

 

 

Notícies relacionades

 

La Fundació participa en la recerca arqueològica d’un campament cartaginès

 

 

“El poblat ibèric del Vilar de Valls podria ser Cissa” (entrevista a Jordi López Vilar)

 

Entrevista a Jordi López Vilar al programa Toquem pedra de Tarragona Ràdio (19/3/2014).

 

 

COMPARTEIX: