Bojos per l’arqueologia: última sessió a l’ICAC

 

 

 

Sessió pràctica amb Josep M. Macias, sobre descripció

i classificació dels materials arqueològics.

El dissabte 21 de juny el curs Bojos per l’arqueologia va tancar el cicle de sis classes a l’ICAC, amb Josep Maria Macias, investigador de l’ICAC, i Joan Gómez Pallarès, director de l’Institut.

 

La classe va estar centrada en l’anàlisi d’objectes arqueològics amb la intenció de veure com els objectes recuperats en una excavació (ceràmics, orgànics i metàl·lics) són d’importància cabdal en la interpretació del jaciment. Donen informació sobre la datació però també de la vida quotidiana i les relacions comercials de l’època.

 

Els objectius de la sessió eren observar i identificar la morfologia i la tipologia de diversos objectes arqueològics i conèixer les tipologies i classes ceràmiques, el seu ús i procedència.

 

 

Com a activitat sorpresa de comiat, els alumnes es van poder vestir de romans i fotografiar-se en diversos espais de l’antiga Tàrraco.

 

 

Imatge de grup a l’entrada de l’ICAC (esquerra) i al pretori (dreta).

 

 

Els alumnes del Bojos per l’Arqueologia sota una de les voltes del circ romà de Tarragona.

 

 

Les altres sessions a l’ICAC

 

– 7 de juny: Arqueologia funerària, amb Judit Ciurana

– 24 de maig: Epigrafia i societat, amb Diana Gorostidi

– 10 de maig: Anàlisi de materials petris, amb Ana de Mesa

– 26 d’abril: Monogràfic sobre arquitectura, amb Serena Vinci

– 5 d’abril: Mètodes d’excavació i registre, amb Jordi López Vilar

 

 

Llegiu l’entrevista “L’arqueologia està molt mitificada, però no m’ha decebut” de balanç del curs fins al mes de juny a dos alumnes

 

 

Informació general

 

Bojos per l’Arqueologia! va començar a l’l’IPHES amb 6 sessions del 18 de gener al 29 de març. Les 6 últimes sessions, del 27 de setembre al 13 de desembre, es desenvoluparan a la seu de l l’ICRPC.

 

 

Bojos per l’Arqueologia! té l’objectiu de fomentar la vocació per l’arqueologia i la conservació i preservació del patrimoni cultural. El curs el promou per la Fundació Catalunya-La Pedrera es duran a terme a l’ICAC.

 

El programa l’organitzen l’Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC) i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC).

 

La iniciativa forma part de la proposta formativa Bojos per la ciència 2013 que promou la Fundació Catalunya-La Pedrera i que té com a objectiu apropar als escolars la recerca que es desenvolupa en els centres d’investigació de Catalunya.

 

COMPARTEIX: