Un equip de l’ICAC excava al Pirineu gironí aquest estiu

 

 

 

Per quart any consecutiu el Grup d’Investigació en Arqueologia del Paisatge (GIAP) de l’ICAC treballaran aquest estiu del 2013 al Pirineu gironí.

 

Serà del 16 al 29 de juliol, amb un equip de nou persones dirigit per Arnau Garcia (GIAP-ICAC), Hèctor Orengo (Universitat de Nottingham – GIAP) i Josep Maria Palet (GIAP-ICAC).

 

En concret, es faran sondejos arqueològics a l’àrea de Fontalba (Queralbs) en estructures ramaderes, es cercaran evidències d’activitat metal·lúrgica a la vall de Núria i s’excavaran cabanes d’època romana i altmedieval a la vall de Coma de Vaca.

 

Aquestes intervencions arqueològiques en espais altimontans s’insereixen en el projecte d’I+D del Ministeri TerAmAr, que es du a terme des de l’ICAC i el SERP (Universitat de Barcelona). Es tracta d’un projecte coordinat de R+D, continuació del projecte InterAmbAr dut a terme entre el 2010 i el 2012.

 

La campanya s’insereix també en el programa d’intervencions del bienni 2012-2013 aprovat per la Direcció General del Departament de Cultura.

 

 

 

Vegeu també:

 

 

“En època romana el Pirineu oriental el connecta l’activitat minerometal·lúrgica” (campanya del 2012)

 

“Hem documentat hàbitat d’època romana a alta muntanya per primera vegada” (campanya del 2011)

 

“Volem explicar la relació històrica plana-muntanya a través de la transhumància al NE de Catalunya” (campanya del 2010)

 

 

 

COMPARTEIX: