Presentat el projecte de rehabilitació de la pedrera romana del Mèdol

 

 

 

El projecte de rehabilitació de la pedrera romana del Mèdol s’ha fet el 18 de juny del 2013 a l’ICAC, una de les institucions que col·laboren en aquest projecte d’Abertis i Fundació Abertis portant a terme les tasques arqueològiques. Vegeu nota de premsa.

 

 

 

 

Benvinguda, a la dreta, del representant de l’ICAC, Josep Manel Ricart, vicerector de recerca de la URV i membre del consell de direcció de l’ICAC. A l’esquerra, parlament de Josep Lluís Giménez, director general d’Abertis Autopistas España.

 

 

 

A la dreta, Joan Albert Adell, arquitecte i director tècnic del projecte. A l’esquerra, imatge de la roda de premsa.

 

 

També hi eren presents Carme Crespo, tinenta d’alcalde de Cultura, Patrimoni i Festes de l’Ajuntament de Tarragona; Albert Vallvé, vicepresident primer de la Diputació de Tarragona; José María Cacho, de la Demarcación de carreteras del Estado en Catalunya i inspector AP-7; Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, i Sergi Loughney, director de la Fundació Abertis.

 

 

Les dues grans intervencions al recinte són la creació d’un centre d’interpretació a prop de l’actual àrea de servei i la museïtzació de la pedrera, amb un nou itinerari equipat amb senyalètica i diversos miradors, a més de l’adequació i restauració pertinents dels fronts d’extracció de pedra. També està previst millorar l’accés al Mèdol tant des de l’àrea de servei com des de la carretera N-340. Tot plegat està planificat que estigui en funcionament aquest any.

 

 

Es tracta d’un projecte d’Abertis i Fundació Abertis amb una inversió d’1,5 milions d’euros. El Mèdol és Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO, i tant com a pedrera romana com com a paratge natural és d’una importància singular.

 

 

 

Imatges dels treballs arqueològics que actualment està portant a terme l’ICAC a la pedrera del Mèdol

 

 

 

Successió de blocs en procés d’extracció en el límit oriental de la pedrera.

 

 

 

Treballs d’excavació i neteja en dues de les cales obertes.

 

 

 

Més informació

 

L’ICAC estudia un nou front de la pedrera romana del Mèdol

 

La cantera del Mèdol tenia quatre metres més de fondària (entrevista a Sagrario Huelin i Jordi López a Tarragona Ràdio, 21/10/2013)

 

COMPARTEIX: