Presentades les actes del 1r Congrés Tarraco Biennal

 

 

 

El dijous 28 de novembre a l’Antiga Audiència de Tarragona es van presentar les Actes del 1r Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic “Govern i societat a la Hispània romana. Novetats epigràfiques. Homenatge a Géza Alföldy.

 

La presentació era dins de la Jornada Tarraco Biennal, que també va incloure la conferència de Josep M. Nolla (Universitat de Girona) “Gerunda a través de l’arqueologia urbana” i una taula rodona moderada per Joaquín Ruiz de Arbulo (URV/ICAC).

 

L’edició del llibre Actes del 1r Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic “Govern i societat a la Hispània romana ha anat a cura de l’investigador de l’ICAC Jordi López Vilar. L’exdirectora del centre, Isabel Rodà, va fer la presentació del volum.

 

A la imatge, moments abans de la presentació. D’esquerra a dreta: Jordi López Vilar, investigador de l’ICAC i secretari del 1r congrés Tarraco Biennal; Joan Josep Marca, president de la Fundació Mútua Catalana; Joan Gómez Pallarès, director de l’ICAC, i Antoni Pujol, patró de la Fundació Mútua Catalana.

 

 

La iniciativa Tarraco Biennal impulsada per la Fundació Privada Mútua Catalana, i amb la col·laboració de l’ICAC, entre altres institucions, preveu organitzar els anys parells una trobada científica de nivell internacional i presentar els anys senars les conclusions dels investigadors per difondre-les a la societat.

 

La primera edició del congrés Tarraco Biennal va tenir lloc a Tarragona el novembre de l’any passat (programa). El segon congrés serà del 26 al 29 de novembre del 2014 i aprofitarà una data simbòlica: el bimel·lenari de la mort de l’emperador August.

 

 

 

 

Dues imatges de la jornada. D’esquerra a dreta, Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona;Joan Josep Marca, president de la Fundació Mútua Catalana; Josep M. Nolla (Universitat de Girona); Carme Crespo, consellera de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona; Isabel Rodà, exdirectora de l’ICAC i investigadora adscrita a l’Institut; Joaquín Ruiz de Arbulo (URV/ICAC).

 

 

 

 

COMPARTEIX: