Mons Observans, premiat a la Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme i també pel FAD

 

 

 

Vista aèria del jaciment.

L’obra “Mons Observans: Adequació del jaciment romà de Can Tacó / Segle II a.C. a l’espai natural dels Turons de les Tres Creus (Montmeló-Montornès del Vallès). 2008-2012”, de l’arquitecte Toni Gironès, ha estat premiada en la categoria de Protecció del territori i el paisatge en el marc de la XII Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme 2013.

 

La XII Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme, promoguda pel Ministeri de Foment, ha premiat 15 projectes i n’ha distingit 27 com a finalistes, d’un total de 583 propostes presentades. El veredicto del jurat es va donar a conèixer a Santander divendres 28 de juny.

 

El lliurament dels premis serà el 7 de novembre del 2013 a Madrid, al centre de creació contemporània Matadero-Madrid. Més informació aquí.

 

 

 

Altres distincions

 

Detall de les actuacions de museïtzació

i posada en valor.

Mons Observans també ha rebut aquest 2013 el Premi d’Opinió dels guardons FAD d’Arquitectura i Interiorisme 2013, dels quals era obra finalista.

 

Es tracta d’un premi que recull l’opinió del públic que va assistir a l’entrega de premis i que va poder veure l’exposició de les obres finalistes a l’edifici de disseny HUB a Barcelona.

 

 

 

 

D’altra banda, el 19 de juliol es va inaugurar al Museu d’Arquitectura de Basilea (Suïssa) l’exposició Space + Matter: Life + Place on s’exposen diverses obres de l’estudi de Toni Gironès, entre les quals hi ha el projecte Mons Observans. La mostra és oberta fins al 18 d’agost del 2013.

 

 

 

Dos plafons de l’exposició a Basilea.

 

 

 

 

 

 

 

Més informació sobre el jaciment

 


“Amb Mons observans tanquem el cercle: passem del jaciment a la infraestructura cultural”, entrevista a Josep Guitart i Esther Rodrigo


Inauguració del jaciment (octubre del 2012)

 

 

COMPARTEIX: