El parc arqueològic de Guissona, finalista dels premis AADIPA

 

 

 

 

El 13 de juny de 2013 es va lliurar el primer Premi Europeu AADIPA (Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic) d’intervenció en el Patrimoni Arquitectònic.

 

L’adequació del Parc Arqueològic de la ciutat romana de Iesso (Guissona), de l’arquitecte Toni Gironès, va ser una de les obres finalistes.

 

 

 

Acte del lliurement dels premis aquest 2013. Recull la distinció en nom del Parc Arqueològic de Guissona l’arquitecte Toni Gironès (segon per la dreta). Foto: AADIPA.


 

El Premi Europeu AADIPA, coorganitzant amb el COAC (Col·legi d’Arquitectes de Catalunya), té l’objectiu de reivindicar i destacar el valor del patrimoni arquitectònic, de l’arquitectura heretada, apostant així per la intervenció en el patrimoni edificat existent com a camí de futur.

 

Els organitzadors del premi van rebre 199 candidatures. La intervenció al parc arqueològic de Guissona estava inscrita en la categoria B, sobre “Espais exteriors: adreçada a totes aquelles intervencions que tractin i proposin solucions per a l’espai públic històric, entès com a espai dinamitzador de les relacions socials i econòmiques que existeixen en els centres històrics.”

 

Aquest projecte va ser distingit entre els tres finalistes de la categoria B. El premi el van rebre les obres de remodelació “Tres places a Oliana”, dels arquitectes Joaquín Pérez Sánchez i Eva Girona Cabré. L’altra obra era “Projecte d’intervencions exteriors al recinte de Scala Dei”, de Jordi Sardà, Jordi Bergadà i Oriol Llauradó.

 

 

Dues imatges de la intervenció del jaciment de Iesso.

 

 

 

Aquest reconeixement se suma a altres distincions que el recinte ja ha rebut, com el de finalista en els premis FAD d’arquitectura i interiorisme, en la categoria “Ciutat i paisatge” de l’any 2012 i el de l’àmbit cultural expedit per el Consell Comarcal de la Segarra, a més del Premi Auriga 2012, com a millor exposició permanent de l’any 2012.

 

 

 

 

COMPARTEIX: