Defensat un treball de final de grau sobre el mur i la porta romana del claustre de la Catedral de Tarragona

 

 

 

Maria José Alberich Gonzàlez ha obtingut matrícula d’honor pel seu projecte de final del grau d’Ensenyaments d’Enginyeria Geomàtica i Topografia a l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona (EPSEB) de la Universitat Politècnica de Catalunya). El treball es titula “Aixecament 3D del mur nord-oest i porta romana del claustre de la Catedral de Tarragona”, i el va defensar el dia 11 de juliol del 2013. Els tutors han estat Felipe Buill Pozuelo (EPSEB), María Amparo Núñez Andrés (EPSEB) i Josep M. Puche Fontanilles (ICAC).

 

Aquest treball complementa el treball de Cristina Fullat, de manera que ara hi ha del tot documentat el mur nord oest del claustre de la Catedral de Tarragona. Aquest tram és especialment sensible, des del punt de vista arqueològic, històric i arquitectònic, ja que s’hi superposen les estructures romanes de delimitació del tèmenos del possible temple d’August amb les del claustre gòtic de la Catedral.

 

Aquí com en pocs llocs es visualitza l’evolució històrica de la Part Alta i de quina manera les estructures monumentals d’època romana condicionen la forma de la ciutat medieval i moderna.

 

En la realització del treball hi ha col·laborat Leica Geosystems facilitant l’instrumental i assessorant en els aspectes tècnics de l’aixecament. (Vegeu conveni amb l’ICAC)

 

Aquest treball forma part d’un projecte de documentació integral de les restes romanes visibles a la catedral de Tarragona dut a terme entre l’EPSEB, l’ICAC, el Museu Bíblic i el Capítol Catedralici, i s’inclou dins la col·laboració habitual entre l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona de la UPC i la Unitat de Documentació Gràfica de l’ICAC.

 

 

 

 

 

COMPARTEIX: