Presentació de llibre: ‘Torcularia. La producción de vino y aceite en Hispania’

TorculariaEl volum 14 de la col·lecció Documenta, Torcularia. La producción de vino y aceite en Hispania, de Yolanda Peña Cervantes, es presenta el divendres 7 de maig de 2010 a Múrica en el marc del col·loqui internacional De vino et oleo Hispaniae.

Trobareu aquí la invitació i tota la informació del llibre i de l’acte.

Vegeu també el programa del col·loqui De vino et oleo Hispaniae.

Sobre el llibre

Torcularia. La producción de vino y aceite en Hispania és un estudi arqueològic sobre les instal·lacions de premsat documentades a la península Ibèrica en època romana. S’han constatat 551 jaciments amb restes d’elaboració de vi i/o oli.

El llibre està organitzat en dues parts. La primera, presentada en format imprès, està dividida en tres blocs temàtics. En el primer s’aborden els processos de transformació que finalitzen en l’obtenció de l’oli o el vi. Després d’aquesta introducció —indispensable per fer l’anàlisi de les restes arqueològiques— s’estudia el conjunt dels testimonis de premsat documentats a Hispània. En el segon bloc, des d’un punt de vista tecnològic, i en el sigüent, des d’un punt de vista històric, s’intenta integrar els testimonis productius en el context històric que els genera. La segona part, en el cedé adjunt, recull un estudi de cada un dels jaciments documentats.

COMPARTEIX: