La URV fa doctor ‘honoris causa’ el professor Géza Alföldy

 

 

La solemne sessió acadèmica d’investidura com a doctor honoris causa del Dr. Géza Alföldy, professor d’Història Antiga, ha tingut lloc el 29 d’abril de 2009 al Paranimf de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Presidia la cerimònia Francesc Xavier Grau, rector de la URV. Entre les personalitats convidades hi havia la Dra. Isabel Rodà, directora de l’ICAC.

 

 

Imatges de diferents moments de la sessió d’investidura com a doctor honoris causa del professor i arqueòleg Géza Alföldy. A la foto de l’esquerra, el professor acompanyat del padrí, Amancio Isla, director del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV.

 

Géza Alföldy Géza AlföldyGéza Alföldy

 

 

Géza Alföldy (Budapest, 1935) és historiador de l’antiguitat i epigrafista. Doctor per la Universitat de Budapest el 1959, ha estat professor de la Universitat de Heildelberg, de la qual és professor emèrit. També és secretari de l’Acadèmia de Ciències de Heildelberg.

 

Està considerat l’especialista més important en epigrafia clàssica llatina i un dels principals coneixedors de la història social del món romà. Ja és doctor honoris causa per set universitats: la Universitat Autònoma de Barcelona (1988), la Universitat de Pécs, Hongria (1992), l’Eötvös Loránd Universitat de Budapest (1992) la Universitat de Lió III, la Universitat de Bolonya (1992), la Universitat de Babe-Bolyai, Cluj-Napoca, Romania (2004) i la Universitat de Debrecen, Hongria (2005).

 

Entre altres distincions, a casa nostra ha rebut la Creu de Sant Jordi del Govern de la Generalitat de Catalunya (2001) i la Medalla d’Argent de la Ciutat de Tarragona (2008).

 

 

COMPARTEIX: