La URV fa doctor ‘honoris causa’ el professor Géza Alföldy

La solemne sessió acadèmica d’investidura com a doctor honoris causa del Dr. Géza Alföldy, professor d’Història Antiga, té lloc el dimecres 28 d’abril de 2009 a les 12 hores al Paranimf de la Universitat Rovira i Virgili. Entre les personalitats convidades a l’acte hi ha la Dra. Isabel Rodà, directora de l’ICAC. La cerimònia, però, és oberta a tothom.

Invitació

Géza Alföldy (Budapest, 1935) és historiador de l’antiguitat i epigrafista. Doctor per la Universitat de Budapest el 1959, ha estat professor de la Universitat de Heildelberg, de la qual és professor emèrit. També és secretari de l’Acadèmia de Ciències de Heildelberg.

Està considerat l’especialista més important en epigrafia clàssica llatina i un dels principals coneixedors de la història social del món romà. Ja és doctor honoris causa per set universitats: la Universitat Autònoma de Barcelona (1988), la Universitat de Pécs, Hongria (1992), l’Eötvös Loránd Universitat de Budapest (1992) la Universitat de Lió III, la Universitat de Bolonya (1992), la Universitat de Babe-Bolyai, Cluj-Napoca, Romania (2004) i la Universitat de Debrecen, Hongria (2005).

Entre altres distincions, a casa nostra ha rebut la Creu de Sant Jordi del Govern de la Generalitat de Catalunya (2001) i la Medalla d’Argent de la Ciutat de Tarragona (2008).

COMPARTEIX: