IX Congrés Internacional ASMOSIA

IX Congrés International ASMOSIA

Amb gairebé 250 inscrits, 60 comunicacions i 142 pòsters, del 8 i 13 de juny de 2009 se celebra a Tarragona el IX Congrés Internacional ASMOSIA (Association for the Study of Marbles and Other Stones in Antiquity). La trobada porta el subtítol ‘Interdisciplinary Studies on Ancient Stones’ i té l’objectiu de posar en comú els últims avenços i estudis sobre marbres i altres pedres en època antiga.

El Congrés compta amb la presència de destacats especialistes, nacionals i internacionals, en el camp dels estudis de materials lapidis. A més a més dels temes habituals de les conferències internacionals d’ASMOSIA, es posarà un èmfasi especial en la simbologia implícita en l’ús de determinats marbres i el paper dels materials locals. Per a més informació, vegeu la web següent: http://www.icac.cat/asmosia9/

Aquesta novena edició del Congrés Internacional ASMOSIA l’organitza l’ICAC amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat Autònoma de Barcelona, i té el suport del Ministeri de Ciència i Innovació del Govern d’Espanya, el Departament d’Innovació, Universitat i Empresa de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Tarragona, l’Ajuntament de Tortosa, Abertis i DertoTravel, i l’aval científic de l’AIEGL.

Inauguració Asmosia Imatge de la inaguració del congrés al Paranimf de la Universitat Rovira i Virgili (URV). D’esquerra a dreta, Y. Maniatis, president d’ASMOSIA; Francesc Grau, rector de la URV, i Isabel Rodà, president del comitè organitzador de la novena edició d’ASMOSIA i directora de l’ICAC.

Isabel RodàJorge WagensbergPúblic al Paranimf URV

A l’esquerra, la Dra. Rodà presenta Jorge Wagensberg (al mig), que va pronunciar la conferència inaugural, titulada “Stones are alive”.

EsmorzarRecepció Ajuntament

Imatge de l’esmorzar a l’exterior de l’edifici del Rectorat de la URV i un moment de la benvinguda oficial als membres del congrés a l’Ajuntament de Tarragona, amb la consellera Rosa Rossell.

COMPARTEIX: