II Jornada d’Estudis Papirològics, a l’ICAC els dies 12 i 13 de març

II Jornada d'Estudis PapirològicsLa II Jornada d’Estudis Papirològics tindrà lloc a l’ICAC els dies 12 i 13 de març de 2010

La papirologia és una font de coneixement imprescindible per a l’estudi de l’Antiguitat grecollatina en totes les èpoques i àmbits. Juntament amb l’epigrafia i l’arqueologia, és la principal aportació de nous documents a aquests estudis. La constant edició de textos nous i la incorporació de tecnologies de restauració, conservació i digitalització dels papirs comporten una reavaluació contínua de l’evidència i la constant renovació metodològica.

Com en l’àmbit internacional, la papirologia a Espanya es desenvolupa sobretot en el marc de la Filologia clàssica. Però aquestes jorandes volen anar incloent especialistes d’altres filologies, sobretot l’àrab i la copta, que permetin una aproximació integral a la realitat multicultural de l’Egipte postfaraònic (hel·lenístic, romà, bizantí i àrab).

Les Jornades d’Estudis Papirològics es conceben com un espai de trobada d’especialistes de diversos camps, principalment filòlegs, amb l’objectiu de reflectir l’estat dels estudis papirològics a Espanya a través d’aportacions científiques d’alt nivell i el foment del debat interdisciplinar i del diàleg entre investigadors novells i de llarga trajectòria. També s’ha d’esmentar la participació d’un reduït però selecte grup de científics estrangers.

Les primeres jornades es van fer a la seu del CSIC a Madrid, i aquestes seran a la seu de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i la Universitat Rovira i Virgili, a Tarragona.

Trobareu el programa i la resta d’informació en el document següent.

II Jornada d’Estudis Papirològics (díptic)

COMPARTEIX: