Èxit de participació i assistència a la Reunió d’Arqueologia de Calafell

V Reunió Calafell

Del 16 al 18 d’abril de 2009 tha tingut lloc la cinquena Reunió Internacional d’Arqueologia de Calafell Economia agropecuària i canvi social a partir de les restes bioarqueològiques. El primer mil·leni aC a la Mediterrània occidental. La reunió l’organitzava l’Ajuntament de Calafell, l’ICAC i la UB, i ha tingut vora un centenar d’assistents entre ponents, comunicants, moderadors i inscrits. La cita ha comptat amb la participació dels millors especialistes europeus en bioarqueologia, una modalitat encara jove de l’arqueologia i que actualment compta a Catalunya amb una setantena de professionals.

El tema central de la trobada, que se celebra cada dos anys, ha estat l’economia agropecuària com un dels indicadors dels processos de canvi sociocultural. En aquest sentit, s’han abordat els resultats de diverses recerques bioarqueològiques que ajuden a entendre els canvis en l’economia i la societat a l’antiguitat.

Van ser presents a la inauguració de les jornades (d’esquerra a dreta) la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Calafell, Sra. Teresa Cumplido; la directora de l’ICAC, Dra. Isabel Rodà; l’alcalde de Calafell, el Sr. Jordi Sánchez Solsona; la Dra. Sílvia Valenzuela (comissió organitzadora-UB), i la Sra. Núria Padrós (comissió organitzadora-ICAC).

Inauguració Calafell 2009
COMPARTEIX: