Arquitectura hel·lenística: acabat el tercer seminari internacional

Seminaris Internacionals d'Arqueologia Clàssica

El tercer cicle del curs 2008-2009 dels Seminaris Internacionals d’Arqueologia Clàssica, organitzats per cinquena edició per la URV, la UAB i l’ICAC, es titula Arquitectura hel·lenística: de Rodes a Empúries i s’han portat a terme els dies 27, 28 i 29 d’abril de 2009. Els coordinadors científics són Jesús Carruesco (URV-ICAC) i Gemma Fortea (ICAC).

La conferència inaugural va ser el dilluns 27 d’abril a les 19 hores a la seu de l’ICAC, titulada “L’ellenismo: omologazione e identità del linguaggio architettonico” i a càrrec del professor Enzo Lippolis (Università La Sapienza di Roma), que també farà cinc de les dotze conferències del seminari. El professor Lippolis ha estat director del Museu Nacional Arqueològic de Tàrent (1989-1995) i director del Museu Nacional Etrusc de Marzabotto (1995-2000). És responsable de diverses excavacions tant a Itàlia (Tarquínia, Orvieto, Sepino, etc.) com a Grècia (sobretot a Gortina, a l’illa de Creta).

Inauguració 3r

Prof. Enzo LippolisInauguració 3r seminari

Presidien la inauguració, a la taula, d’esquerra a dreta, el professor Enzo Lippolis, la Dra. Isabel Rodà, directora de l’ICAC, i el Dr. Jesús Carruesco, coordinador científic del seminari juntament amb Gemma Fortea.

Jesús CarruescoMarc DomingoXavier Espluga

D’esquerra a dreta, conferenciants de la segona jornada: Jesús Carruesco (URV/ICAC), Marc Domingo (Princeton University) i Xavier Espluga (UB.)

Eva SubíasPere Castanyer i Joaquim Tremoleda

Imatges de la tercera jornada: la Dra. Eva Subías (URV) i, d’esquerra a dreta, Pere Castanyer (Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries), Joaquim Tremoleda i Jesús Carruesco (URV-ICAC).

Els Seminaris Internacionals d’Arqueologia Clàssica estan especialment pensats com a formació complementària per als estudiants del Màster oficial en arqueologia clàssica (UAB, URV i ICAC), però també s’adrecen als estudiants d’arqueologia i està obert al públic general. Els alumnes de la Facultat de Lletres de la URV podran sol·licitar la convalidació per crèdits de lliure elecció (cada seminari equival a un crèdit i mig).

A continuació trobareu la programació de tots tres seminaris, el preu i la butlleta d’inscripció.

Primer, segon i tercer seminaris

COMPARTEIX: